Jadłospis
13.11 czwartek
Śniadanie: Kakao, chleb Tygrysek z masłem, szynka wieprzowa, sałata mix, papryka
Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, gyros, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej parzonej, kompot
Podwieczorek: Herbata zielona, angielka z masłem, ser żółty salami, pomidor malinowy
Alergeny: Gluten, mleko, seler
14.11 piątek
Śniadanie: Płatki ryżowe na mleku, rogal z masłem, miód, owoc
Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, leniwe z cynamonem, sałatka owocowa, herbata z cytryną
Podwieczorek: Rumianek, chleb jasny z masłem, kiełbasa sucha krakowska, sałata strzępiasta, ogórek konserwowy
Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja
17.11 poniedziałek
Śniadanie: Kawa zbożowa, chleb domowy z masłem, szynka konserwowa, sałata rzymska, papryka
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, karczek w sosie pieczeniowym, kasza bulgur, warzywa parowane z pieca (kalafior, brokuł, marchewka, cukinia), kompot
Podwieczorek: Sok owocowy, bułeczka drożdżowa, owoc
Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja
18.11 wtorek
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, bułka grahamka z masłem, kiełbasa sucha krakowska, pomidorek koktajlowy, szczypiorek
Obiad: Zupa pomidorowa krem z serem białym wędzonym i słonecznikiem, kotlet mielony z fileta kurczaka, ziemniaki, surówka (kapusta biała, por, marchewka, seler biały, majonez), kompot
Podwieczorek: Mięta, chleb wiejski z masłem, kabanos drobiowy, ogórek zielony, owoc
Alergeny: Gluten, mleko, seler
19.11 środa
Śniadanie: Herbata z cytryną i miodem, chleb z makiem z masłem, jajecznica na maśle, pomidor malinowy, roszponka
Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami, risotto mięsno-warzywne, kompot
Podwieczorek: Deserek – mus z mango i brzoskwini, ciasteczko zbożowe
Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja
20.11 czwartek
Śniadanie: Kakao, chleb Tygrysi z masłem, ser żółty, papryka, sałata
Obiad: Zacierka na rosole, kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot
Podwieczorek: Herbata zielona, bułka szpinakowa z masłem, pasta z szynki, ogórek kiszony, owoc
Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja
21.11 piątek
Śniadanie: Zacierka na mleku, chleb wiejski z masłem, mielonka tyrolska, pomidor malinowy, sałata mix
Obiad: Zalewajka z białą kiełbasą z ziemniakami, kluski parowe z polewą jogurtowo-jagodową, herbata z cytryną i miodem
Podwieczorek: Herbata zielona owocowa, rogal maślany z masłem, miód, owoc
Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja
Jadłospis może ulec zmianie.
