Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

10.02 poniedziałek   
Śniadanie: Kawa zbożowa, bułka kajzerka z masłem, krakowska sucha, pomidor, sałata lodowa

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot

Podwieczorek: Lipa, chleb razowy z masłem, ser biały na słono, ogórek zielony, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler

11.02 wtorek
Śniadanie: Płatki czekoladowe na mleku, angielka z masłem, polędwica sopocka, papryka, roszponka

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet drobiowy pożarski, ziemniaki, marchewka z groszkiem zasmażana, kompot

Podwieczorek: Sok owocowy, ciasto piaskowe, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

12.02 środa
Śniadanie: Kakao, chleb z siemieniem z masłem, mielonka tyrolska, rzodkiewka

Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, makaron z pesto zielonym, boczkiem i słonecznikiem, owoc, kompot

Podwieczorek: Rumianek, bagietka chłopska z masłem, pasztet (produkcja własna), ogórek kiszony, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

13.02 czwartek
Śniadanie: Herbata z cytryną i miodem, chleb jasny z masłem, parówki z szynki na gorąco, ketchup, owoc

Obiad: Zacierka na rosole, pulpet z kapustą pekińską i ryżem w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot

Podwieczorek: Kasza manna na mleku, syrop malinowy, ciastko francuskie

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

14.02 piątek
Śniadanie:
Zacierka na mleku, chleb jasny z masłem, szynka wiejska, papryka, roszponka

Obiad: Żurek z ziemniakami, pierogi z mięsem, owoc, herbata z cytryną i miodem

Podwieczorek: Herbata owocowa, jajko gotowane, angielka z masłem, majonez vege, szczypiorek, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

17.02 poniedziałek
Śniadanie:
Kawa Inka, bułka grahamka z masłem, ser żółty, pomidor, sałata mix

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, spaghetti wieprzowe, kompot

Podwieczorek: Mięta, chleb kujawski z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko

18.02 wtorek
Śniadanie:
Owsianka na mleku, bułka kukurydziana z masłem, kiełbasa zielonogórska, rzodkiewka, rukola

Obiad: Krupnik ryżowy z wkładką mięsna, udko pieczone na parze, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot

Podwieczorek: Herbata zielona, chleb jasny z masłem, wędlina drobiowa, ogórek konserwowy, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler

19.02 środa
Śniadanie:
Herbata zielona owocowa, chleb jasny z masłem, kabanos drobiowy, pomidorek koktajlowy

Obiad: Zupa z fasoli Jaś z wędliną i ziemniakami, nugetsy drobiowe, ziemniaki zapiekane, tzatzyki, kompot

Podwieczorek: Jabłko prażone na kruszonce, bita śmietana

Alergeny: Gluten, seler, mleko

20.02 czwartek
Śniadanie:
Kakao, bułka maślana z masłem, miód, owoc

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ryba z pieca na warzywach parowanych, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: Herbata z cytryną i miodem, chleb Tygrysi z masłem, salami, papryka, roszponka

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja, ryba

21.02 piątek
Śniadanie:
Płatki jaglane na mleku, pieczywo jasne z masłem, szynka drobiowa, pomidor, sałata rzymska

Obiad: Zalewajka z białą kiełbasą, naleśniki z polewą owocową, herbata z cytryną i miodem

Podwieczorek: Lipa, bułka kajzerka z masłem, pasta łososiowa z jajkiem, oliwki

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja, ryba

Jadłospis może ulec zmianie.