Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

6.05 wtorek  
Śniadanie: Płatki cynamonowe na mleku, bułka grahamka z masłem, polędwica sopocka, ogórek zielony, roszponka

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, udko zapiekane, ziemniaki, mizeria, kompot

Podwieczorek: Kisiel, bułeczka drożdżowa z budyniem, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

7.05 środa
Śniadanie: Herbata owocowa, parówki z cielęciną na gorąco, chleb jasny z masłem, ketchup, owoc

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, gulasz drobiowy, ryż, warzywa z pieca, kompot

Podwieczorek: Melisa, angielka z masłem, kabanosy drobiowe, pomidor malinowy, sałata rzymska

Alergeny: Gluten, mleko, seler

8.05 czwartek
Śniadanie: Kakao, chleb razowy z masłem, pierś z indyka, ogórek kiszony

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, ryba smażona, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty z marchewką, kompot

Podwieczorek: Mięta, bagietka chłopska z masłem, pasztet wieprzowo-drobiowy, szczypiorek, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja, ryba

9.05 piątek
Śniadanie:
Owsianka na mleku, rogal z masłem, dżem owocowy

Obiad: Zalewajka z ziemniakami, naleśniki z serem, polewa czekoladowa, herbata z cytryną i miodem

Podwieczorek: Herbata zielona, bułka chłopska z masłem, pasta tuńczykowo-jajeczna, oliwki

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

12.05 poniedziałek
Śniadanie:
Kawa Inka, bułka chłopska z masłem, kiełbasa krakowska, ogórek zielony, roszponka

Obiad: Zupa jarzynowa sombrero z ziemniakami, sztuka mięsa w sosie musztardowym, kasza jęczmienna, kompot

Podwieczorek: Melisa, chleb domowy z masłem, jajko gotowane, majonez, szczypiorek, pomidorek koktajlowy

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

13.05 wtorek
Śniadanie:
Zacierka na mleku, chleb wiejski z masłem, ser żółty, papryka, mix sałat

Obiad: Krupnik ryżowy, kotlet mielony wieprzowo-wołowy, surówka (kapusta pekińska, ogórek zielony, pomidorek koktajlowy, koper), kompot

Podwieczorek: Budyń śmietankowy, ciasto drożdżowe, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

14.05 środa
Śniadanie:
Kakao, chleb z dynią z masłem, szynka konserwowa, ogórek zielony, sałata rzymska

Obiad: Zupa gulaszowa z ziemniakami, makaron zasmażany z kiełbasą, herbata, owoc, kompot

Podwieczorek: Lipa, bułka kajzerka z masłem, ser biały na słono, rzodkiewka, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko

15.05 czwartek
Śniadanie:
Mleko, bułka maślana z masłem, nutella vege, owoc

Obiad: Krem dyniowy z grzankami, bryzol, ryż curry, surówka (marchewka, mandarynka), kompot

Podwieczorek: Mięta, bagietka jasna z masłem, pasta z łososia, koperek, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja, ryba

16.05 piątek
Śniadanie:
Herbata zielona, pieczywo jasne z masłem, jajecznica na szynce, szczypiorek, ogórek konserwowy

Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami, makaron z polewą jogurtowo-owocową, herbata z miodem

Podwieczorek: Rumianek, pieczywo jasne z masłem, mielonka tyrolska, pomidor malinowy, sałata, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

Jadłospis może ulec zmianie.