Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

16.12 poniedziałek   
Śniadanie: Makaron zoo na mleku, chleb kujawski z masłem, kiełbasa żywiecka, ogórek zielony

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, makaron zasmażany z kiełbasą, owoc, herbata z miodem i cytryną

Podwieczorek: Herbata owocowa, angielka z masłem, serek waniliowy, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler

17.12 wtorek
Śniadanie: Herbata z cytryną i miodem, chleb jasny z masłem, mielonka tyrolska, pomidorek koktajlowy

Obiad: Krem pomidorowy z groszkiem ptysiowym, gyros z udzika, ziemniaki, surówka (kapusta pekińska, ogórek konserwowy, kukurydza), kompot

Podwieczorek: Kasza manna na mleku, mus malinowy, słomka ptysiowa, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko

18.12 środa
Śniadanie: Kakao, bułka kajzerka z masłem, salami, sałata strzępiasta, papryka

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, leniwe z cynamonem, kompot

Podwieczorek: Lipa, bułka z sezamem z masłem, pasta drobiowa, ogórek konserwowy, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

19.12 czwartek
Śniadanie: Kawa Inka, chleb Tygrysi z masłem, ser żółty, ogórek zielony

Obiad: Rosół z makaronem, kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, tzatzyki, kompot

Podwieczorek: Jabłko z kruszonką owsianą

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

20.12 piątek
Śniadanie
: Płatki ryżowe na mleku, bułka słodowa z masłem, polędwica sopocka, pomidor malinowy, sałata mix

Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami, ryż z jabłkiem prażonym, herbata z cytryną i miodem

Podwieczorek: Mięta, chleb wiejski z masłem, pasztet drobiowo-wieprzowy (produkcja własna), ogórek kiszony, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

23.12 poniedziałek
Śniadanie:
Kakao, chleb wiejski z masłem, kabanosy drobiowe, ogórek zielony

Obiad: Zupa pomidorowa na zacierce, pulpet drobiowy w sosie koperkowym, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot

Podwieczorek: Melisa, bułka grahamka z masłem, szynka wiejska, sałata, papryka

Alergeny: Gluten, seler, mleko

24.12 wtorek
Śniadanie:
Płatki cynamonowe na mleku, angielka z masłem, ser żółty, ogórek kiszony

Obiad: Zupa jarzynowa z ziemniakami, naleśniki z cynamonem, kompot

Podwieczorek: Herbata z cytryną, bułka kajzerka z masłem, jajko gotowane, majonez, szczypiorek

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

27.12 piątek
Śniadanie:
Herbata owocowa, chleb lniany z masłem, szynka konserwowa, papryka, sałata rzymska

Obiad: Krupnik ryżowy, placki ziemniaczane, kompot

Podwieczorek: Mięta, bułka kukurydziana z masłem, bekon myśliwski, ogórek zielony, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

Jadłospis może ulec zmianie.