Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

13.10 poniedziałek   
Śniadanie: Owsianka, chleb lniany z masłem, szynka konserwowa, papryka, sałata mix

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, karczek w sosie pieczarkowym, kasza gryczana, ogórek kiszony, herbata z cytryną

Podwieczorek: Mięta, bułka poznańska z masłem, pasta jajeczna, rzodkiewka, kiełki brokuła, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

14.10 wtorek
Śniadanie: Herbata z cytryną, chleb razowy z masłem, parówki z cielęciny na gorąco, ketchup, ogórek zielony

Obiad: Pomidorowa z ryżem, udzik z kurczaka pieczony na parze, ziemniaki, surówka (marchewka, jabłko, cebulka, oliwa z oliwek), kompot

Podwieczorek: Kisiel, bułka maślana z masłem, dżem owocowy

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

15.10 środa
Śniadanie: Kakao, chleb kujawski z masłem, filet z indyka pieczony, rukola, owoc

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot

Podwieczorek: Melisa, bułka kukurydziana z masłem, ser żółty, pomidor malinowy, roszponka

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

16.10 czwartek
Śniadanie: Makaron literki na mleku, chleb jasny z masłem, wędzonka krotoszyńska, papryka, kiełki rzodkiewki

Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami, strogonof, kluski śląskie, kompot

Podwieczorek: Jogurt brzoskwiniowy, ciasto piaskowe

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

17.10 piątek
Śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka kajzerka z masłem, szynka wędzona, ogórek konserwowy

Obiad: Zalewajka z ziemniakami, pierogi z serem białym, polewa jogurtowa, owoc, kompot

Podwieczorek: Rumianek, chleb jasny z masłem, kiełbasa zielonogórska, rzodkiewka, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

20.10 poniedziałek
Śniadanie:
Płatki cynamonowe na mleku, bułka kajzerka z masłem, salami rogal, papryka, roszponka

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, indyk w sosie śliwkowym, kasza bulgur, kalafior z pieca z masłem klarowanym, kompot

Podwieczorek: Herbata owocowa, bułka maślana z masłem, nutella vege, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko

21.10 wtorek
Śniadanie:
Herbata z cytryną, chleb razowy z masłem, jajecznica na szynce, pomidorek koktajlowy, sałata rzymska

Obiad: Krupnik ryżowy, kotlet mielony drobiowy z udzika, ziemniaki, surówka (kapusta pekińska, ogórek konserwowy, kukurydza), kompot

Podwieczorek: Sok owocowy, bagietka chłopska z masłem, kabanosy drobiowe, ogórek zielony

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

22.10 środa
Śniadanie:
Kakao, chleb jasny z masłem, bekon myśliwski, pomidor malinowy, sałata strzępiasta

Obiad: Zupa z fasoli Jaś z ziemniakami, gulasz wieprzowy, kopytka, buraczki zasmażane, kompot

Podwieczorek: Herbata zielona, bułka poznańska z masłem, pasta mięsna (schab pieczony), ogórek kiszony, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

23.10 czwartek
Śniadanie:
Zacierka na mleku, chleb Tygrysi z masłem, mielonka tyrolska, rzodkiewka, kiełki brokuła

Obiad: Barszczyk czerwony czysty z makaronem, bryzol, ryż z warzywami, surówka (kapusta biała, por, marchewka, jabłko, majonez), kompot

Podwieczorek: Kisiel żurawinowy, ciasto zebra

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

24.10 piątek
Śniadanie:
Kawa mleczna, chleb kujawski z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek zielony

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, kluski leniwe, cynamon, owoc, herbata z cytryną

Podwieczorek: Mięta, bułka kukurydziana z masłem, ser żółty – salami, papryka mix, sałata

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

Jadłospis może ulec zmianie.