Jadłospis
10.02 poniedziałek
Śniadanie: Kawa zbożowa, bułka kajzerka z masłem, krakowska sucha, pomidor, sałata lodowa
Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, kurczak w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot
Podwieczorek: Lipa, chleb razowy z masłem, ser biały na słono, ogórek zielony, owoc
Alergeny: Gluten, mleko, seler
11.02 wtorek
Śniadanie: Płatki czekoladowe na mleku, angielka z masłem, polędwica sopocka, papryka, roszponka
Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet drobiowy pożarski, ziemniaki, marchewka z groszkiem zasmażana, kompot
Podwieczorek: Sok owocowy, ciasto piaskowe, owoc
Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja
12.02 środa
Śniadanie: Kakao, chleb z siemieniem z masłem, mielonka tyrolska, rzodkiewka
Obiad: Zupa kalafiorowa z ziemniakami, makaron z pesto zielonym, boczkiem i słonecznikiem, owoc, kompot
Podwieczorek: Rumianek, bagietka chłopska z masłem, pasztet (produkcja własna), ogórek kiszony, owoc
Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja
13.02 czwartek
Śniadanie: Herbata z cytryną i miodem, chleb jasny z masłem, parówki z szynki na gorąco, ketchup, owoc
Obiad: Zacierka na rosole, pulpet z kapustą pekińską i ryżem w sosie pomidorowym, ziemniaki, ogórek kiszony, kompot
Podwieczorek: Kasza manna na mleku, syrop malinowy, ciastko francuskie
Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja
14.02 piątek
Śniadanie: Zacierka na mleku, chleb jasny z masłem, szynka wiejska, papryka, roszponka
Obiad: Żurek z ziemniakami, pierogi z mięsem, owoc, herbata z cytryną i miodem
Podwieczorek: Herbata owocowa, jajko gotowane, angielka z masłem, majonez vege, szczypiorek, owoc
Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja
17.02 poniedziałek
Śniadanie: Kawa Inka, bułka grahamka z masłem, ser żółty, pomidor, sałata mix
Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, spaghetti wieprzowe, kompot
Podwieczorek: Mięta, chleb kujawski z masłem, szynka drobiowa, ogórek zielony, owoc
Alergeny: Gluten, seler, mleko
18.02 wtorek
Śniadanie: Owsianka na mleku, bułka kukurydziana z masłem, kiełbasa zielonogórska, rzodkiewka, rukola
Obiad: Krupnik ryżowy z wkładką mięsna, udko pieczone na parze, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, kompot
Podwieczorek: Herbata zielona, chleb jasny z masłem, wędlina drobiowa, ogórek konserwowy, owoc
Alergeny: Gluten, mleko, seler
19.02 środa
Śniadanie: Herbata zielona owocowa, chleb jasny z masłem, kabanos drobiowy, pomidorek koktajlowy
Obiad: Zupa z fasoli Jaś z wędliną i ziemniakami, nugetsy drobiowe, ziemniaki zapiekane, tzatzyki, kompot
Podwieczorek: Jabłko prażone na kruszonce, bita śmietana
Alergeny: Gluten, seler, mleko
20.02 czwartek
Śniadanie: Kakao, bułka maślana z masłem, miód, owoc
Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ryba z pieca na warzywach parowanych, ziemniaki, kompot
Podwieczorek: Herbata z cytryną i miodem, chleb Tygrysi z masłem, salami, papryka, roszponka
Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja, ryba
21.02 piątek
Śniadanie: Płatki jaglane na mleku, pieczywo jasne z masłem, szynka drobiowa, pomidor, sałata rzymska
Obiad: Zalewajka z białą kiełbasą, naleśniki z polewą owocową, herbata z cytryną i miodem
Podwieczorek: Lipa, bułka kajzerka z masłem, pasta łososiowa z jajkiem, oliwki
Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja, ryba
Jadłospis może ulec zmianie.