Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

13.11 czwartek
Śniadanie: Kakao, chleb Tygrysek z masłem, szynka wieprzowa, sałata mix, papryka

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, gyros, ziemniaki, surówka z kapusty czerwonej parzonej, kompot

Podwieczorek: Herbata zielona, angielka z masłem, ser żółty salami, pomidor malinowy

Alergeny: Gluten, mleko, seler

14.11 piątek
Śniadanie:
Płatki ryżowe na mleku, rogal z masłem, miód, owoc

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, leniwe z cynamonem, sałatka owocowa, herbata z cytryną

Podwieczorek: Rumianek, chleb jasny z masłem, kiełbasa sucha krakowska, sałata strzępiasta, ogórek konserwowy

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

17.11 poniedziałek
Śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb domowy z masłem, szynka konserwowa, sałata rzymska, papryka

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, karczek w sosie pieczeniowym, kasza bulgur, warzywa parowane z pieca (kalafior, brokuł, marchewka, cukinia), kompot

Podwieczorek: Sok owocowy, bułeczka drożdżowa, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

18.11 wtorek
Śniadanie:
Płatki jaglane na mleku, bułka grahamka z masłem, kiełbasa sucha krakowska, pomidorek koktajlowy, szczypiorek

Obiad: Zupa pomidorowa krem z serem białym wędzonym i słonecznikiem, kotlet mielony z fileta kurczaka, ziemniaki, surówka (kapusta biała, por, marchewka, seler biały, majonez), kompot

Podwieczorek: Mięta, chleb wiejski z masłem, kabanos drobiowy, ogórek zielony, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler

19.11 środa
Śniadanie:
Herbata z cytryną i miodem, chleb z makiem z masłem,  jajecznica na maśle, pomidor malinowy, roszponka

Obiad: Barszcz ukraiński z ziemniakami, risotto mięsno-warzywne, kompot

Podwieczorek: Deserek – mus z mango i brzoskwini, ciasteczko zbożowe

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

20.11 czwartek
Śniadanie:
Kakao, chleb Tygrysi z masłem, ser żółty, papryka, sałata

Obiad: Zacierka na rosole, kotlet schabowy, ziemniaki, mizeria, kompot

Podwieczorek: Herbata zielona, bułka szpinakowa z masłem, pasta z szynki, ogórek kiszony, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

21.11 piątek
Śniadanie:
Zacierka na mleku, chleb wiejski z masłem, mielonka tyrolska, pomidor malinowy, sałata mix

Obiad: Zalewajka z białą kiełbasą z ziemniakami, kluski parowe z polewą jogurtowo-jagodową, herbata z cytryną i miodem

Podwieczorek: Herbata zielona owocowa, rogal maślany z masłem, miód, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

Jadłospis może ulec zmianie.