Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

29.09 poniedziałek   
Śniadanie: Owsianka na mleku, chleb swojak z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, sałata lodowa

Obiad: Zacierka na rosole, pulpet wieprzowy – a’la gołąbek, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: Herbata owocowa, bułka kukurydziana z masłem, ser żółty (salami), ogórek kiszony, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

30.09 wtorek
Śniadanie: Kakao, mała kajzerka z masłem, pasztet drobiowy, pomidorek koktajlowy, szczypiorek

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, karczek w sosie tzatzykowym, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: Lipa, chleb lniany z masłem, ser biały, rzodkiewka, kiełki brokuła

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

1.10 środa
Śniadanie: Kawa Inka, chleb jasny z masłem, pieczeń rzymska, ogórek zielony, owoc

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami, gulaszowe drobiowe z warzywami, kopytka, kompot

Podwieczorek: Frużelina wiśniowa, serek mascarpone

Alergeny: Gluten, mleko, seler

2.10 czwartek
Śniadanie: Zacierka na mleku, bułka kajzerka z masłem, kiełbasa krakowska sucha, papryka, rukola

Obiad: Krem cebulowy z grzankami, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: Rumianek, chleb kujawski z masłem, jajko gotowane, majonez, szczypiorek, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

3.10 piątek
Śniadanie:
Mięta, chleb z dynią z masłem, polędwica drobiowa, pomidor malinowy, roszponka

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, makaron z polewą jogurtową, owoc, herbata z cytryną i miętą

Podwieczorek: Sok owocowy, bagietka chłopska z masłem, salami, papryka, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler

6.10 poniedziałek
Śniadanie:
Płatki czekoladowe na mleku, bułka grahamka z masłem, bekon myśliwski, ogórek zielony

Obiad: Zupa ogórkowa z ziemniakami, schab w sosie własnym, kasza pęczak, brokuły na maśle klarowanym, kompot

Podwieczorek: Herbata z cytryną, angielka z masłem, pasta z tuńczyka, oliwki, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja, ryba

7.10 wtorek
Śniadanie:
Kawa Inka, chleb kujawski z masłem, kabanosy drobiowe, pomidorki koktajlowe, kiełki słonecznika

Obiad: Rosół z makaronem, kotlet mielony drobiowy, warzywa z pieca, ziemniaki, kompot

Podwieczorek: Budyń śmietankowy, chałka z masłem, miód, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

8.10 środa
Śniadanie:
Kakao, stół szwedzki: chleb jasny z masłem, jajko gotowane, ser żółty, kiełbasa szynkowa, rzodkiewki, sałata mix

Obiad: Zupa z fasoli szparagowej z ziemniakami, makaron (pesto, ser żółty, słonecznik), kompot, owoc

Podwieczorek: Herbata owocowa, bułka kajzerka z nasionami z masłem, polędwica sopocka, papryka, roszponka

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

9.10 czwartek
Śniadanie:
Zacierka na mleku, chleb Tygrysi z masłem, szynka gotowana, ogórek kiszony, sałata rzymska

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, pulpet w sosie pieczarkowym, ziemniaki, surówka (kapusta włoska, ogórek zielony, majonez), kompot

Podwieczorek: Serek waniliowy, biszkopty, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

10.10 piątek
Śniadanie:
Kawa zbożowa, chleb jasny z masłem, przysmak w galarecie, pomidor malinowy, roszponka

Obiad: Żurek z ziemniakami i jajkiem, naleśniki z serem białym i polewą owocową, herbata z cytryną

Podwieczorek: Herbata z cytryną, bagietka z masłem, pasta z indyka, ogórek konserwowy, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

Jadłospis może ulec zmianie.