Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

13.01 poniedziałek   
Śniadanie: Mleko, pieczywo żytnie z masłem, wędzonka krotoszyńska, rzodkiewka, kiełki słonecznika

Obiad: Kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, indyk w sosie śliwkowym, kasza bulgur, mini marchewka z pieca, kompot

Podwieczorek: Kefir owocowy, bułka maślana z masłem, dżem owocowy

Alergeny: Gluten, mleko, seler

14.01 wtorek
Śniadanie: Kawa Inka na mleku, chleb żytni z masłem, szynka konserwowa, pomidorek koktajlowy, sałata lodowa

Obiad: Zacierka na rosole, udzik pieczony na parze, ziemniaki, mizeria, kompot

Podwieczorek: Herbata zielona, angielka z masłem, pasta jajeczna, szczypiorek, ogórek konserwowy, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

15.01 środa
Śniadanie: Płatki kukurydziane na mleku, bułka kajzerka z masłem, kiełbasa szynkowa, papryka, roszponka

Obiad: Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą, pesto pomidorowe z boczkiem, kompot

Podwieczorek: Kasza manna na mleku, mus malinowy, słomka ptysiowa, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler

16.01 czwartek
Śniadanie: Herbata z cytryną, stół szwedzki: pieczywo jasne z masłem, polędwica sopocka, jajko gotowane, ser biały wędzony, sałata strzępiasta, pomidor malinowy

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, kotlet drobiowy panierowany, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i brzoskwinią, kompot

Podwieczorek: Melisa, chleb tygrysi z masłem, ser żółty, ogórek zielony, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

17.01 piątek
Śniadanie:
Kakao, bułka jasna z sezamem z masłem, szynka okrągła, sałata, rzodkiewka

Obiad: Krupnik z kaszy jęczmiennej z ziemniakami, leniwe z posypką piernikową, sałatka owocowa, herbata

Podwieczorek: Mięta, chleb kujawski z masłem, pieczeń rzymska, ogórek kiszony, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

20.01 poniedziałek
Śniadanie:
Kawa zbożowa, bułka grahamka z masłem, mielonka tyrolska, papryka, sałata

Obiad: Zupa brokułowa z ziemniakami, filet w sosie słodko-kwaśnym, ryż, kompot

Podwieczorek: Herbata owocowa, bagietka chłopska z masłem, pasztet francuski, ogórek kiszony, owoc

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

21.01 wtorek
Śniadanie:
Herbata z cytryną i miodem, bułka poznańska z masłem, parówki z cielęciną, ketchup, ogórek zielony

Obiad: Zupa pomidorowa z ryżem, gyros drobiowy z udzika kurczaka, ziemniaki, surówka z kapusty białej, ogórków zielonych, koper, kompot

Podwieczorek: Mięta, pieczywo jasne z masłem, ser żółty salami, papryka, owoc

Alergeny: Gluten, mleko, seler

22.01 środa
Śniadanie:
Kakao, chleb kukurydziany z masłem, twarożek waniliowy, owoc

Obiad: Zupa z fasoli Jaś z ziemniakami, pulpet w sosie koperkowym, kasza bulgur, ogórek kiszony, kompot

Podwieczorek: Lipa, bułka orkiszowa z masłem, kabanos drobiowy, pomidorek koktajlowy, rukola

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

23.01 czwartek
Śniadanie:
Herbata z cytryną i miodem, salami, pieczywo jasne z masłem, rzodkiewka

Obiad: Zupa pieczarkowa z makaronem, kotlet schabowy panierowany, ziemniaki, marchewka zasmażana, kompot

Podwieczorek: Mus brzoskwiniowy, ciasto maślane

Alergeny: Gluten, mleko, seler, jaja

24.01 piątek
Śniadanie:
Makaron literki na mleku, chleb z formy z masłem, bekon myśliwski, pomidor malinowy, sałata rzymska

Obiad: Żurek z białą kiełbasą i ziemniakami, naleśniki z serem, polewa owocowa, herbata z cytryną i miodem

Podwieczorek: Herbata zielona, angielka z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, ogórek kiszony

Alergeny: Gluten, seler, mleko, jaja

Jadłospis może ulec zmianie.